De blogkriebels

Posted by on jan 20, 2015 in Bloggen, Blogs | 7 Comments
De blogkriebels

Ken je dat, de blogkriebels? Ik krijg ze meestal op zondagavond en ze blijven de hele week hangen. 

Op vrijdagavond stort ik in op de bank. Want ik heb weekend en heb net een thuis-met-zoonlief-en-werken en drie-dagen-voor-de-klas-en-’s avonds-ook-nog-werken week gehad. Al mijn inspiratie en typbewegingen in mijn vingers sijpelen met mijn energie in de bank. Daar kom ik voorlopig niet vanaf. Bloggen? Beh, geen zin.

Op zaterdag wacht het huishouden en heb ik geen tijd. En op zondag is het gezinsdag en gaan we er vaak op uit. Maar dan is het zondagavond. En na Boer zoekt vrouw komt het ineens.

De kriebel begint in m’n tenen. Langzaam trekt het door mijn benen naar boven. Naar mijn buik, armen en borst. Langzaam trekt het naar mijn hoofd en in mijn vingers. De vingers willen bewegen over het toetsenbord, mijn hoofd bedenkt allemaal zinnen om op te schrijven.

Ik pak de laptop en begin te typen.

En dan doet mijn hart ook mee. Want dat ik er blij van word, dat is zeker. Heerlijk als ik mijn gedachten kan laten gaan en aan het scherm kan toe vertrouwen.

De kriebel blijft de rest van de week in mijn lijf. Elke dag wil ik schrijven, maar dit lukt helaas niet altijd. Er moet ook gewerkt en gezorgd worden, dus soms blijven mijn vingers stil. Of in ieder geval, komen ze niet op de toetsen van de laptop terecht. Maar als ik even een momentje vind, dan mogen de vingers weer los. (Nu nog de online typecursus afronden, maar dat terzijde).

Vrijdagavond verdwijnt de kriebel even. Tijd voor weekend. Om op zondagavond in alle hevigheid weer terug te keren. Ik schrijf – ik schreef – ik heb geschreven.

Heb jij ook ‘last’ van de blogkriebels? 

7 Comments

 1. Francesca
  20 januari 2015

  bij mij komen de kriebels met vlagen. Meestal als ik goed uitgerust ben.. Ik schrijf de ene keer makkelijker dan de andere keer..,

  Reply
  • Mama Maike
   20 januari 2015

   Dat herken ik ja. Goed uitgerust blogt het een stuk beter.

   Reply
 2. Joyce
  20 januari 2015

  Ik heb de kriebels gelukkig dagelijks. Maar het lukt niet altijd om er iets mee te doen. Zoals Luuk de afgelopen dagen nogal moeilijk is, vind ik het lastig om wat te tikken. Komt wel weer. Als hij 18 is ofzo…

  Reply
  • Mama Maike
   20 januari 2015

   Ja, lastig soms he. Ook om de tijd ervoor te vinden. Want dan gaan de kriebels pas weg. Haha, als hij 18 is. Is vast zo ;).

   Reply
 3. Vlijtig Liesje
  20 januari 2015

  Ja absoluut! En het enige dat dan helpt is bloggen!

  Reply
  • Mama Maike
   20 januari 2015

   Precies, ik probeer er zoveel mogelijk tijd voor vrij te maken.

   Reply
 4. Linda
  20 januari 2015

  Ik heb er zeker met enige regelmaat last van, lijk er vooral veel last van te hebben als ik naar bed ga. Dan begint de inspiratie te stromen, inclusief halve blogjes die zich dan in mijn hoofd vormen. En het dan maar moeten doen met een korte schets. Met als gevolg dat ik net dat ene geniale inval kwijt ben…

  Reply

Leave a Reply