Dag Sinterklaasje?

Posted by on dec 5, 2014 in Blogs | One Comment
Dag Sinterklaasje?

Het is 4 december als ik dit schrijf. De avond voor pakjesavond. En elk jaar overkomt het me weer. Precies een dag voor het grote feest losbarst ben ik eigenlijk een beetje Sinterklaasmoe. 

Het begon zelfs al een beetje eerder dit jaar. Afgelopen week was ik al bezig met kerstvoorbereidingen op de site voor leerkrachten. Ik had zin in kerstkransjes, in de Christmas top 100 met als absolute nummer 1: ‘Last Christmas’ van Wham en om de kerstboom op te zetten.

Ik ging woensdag weer werken en de hele school is volop met Sinterklaas bezig. De  zelfgebakken pepernotengeur trok door het hele gebouw, er werden pakjes ingepakt, Sinterklaaskleurplaten gekleurd en geleerd met het thema Sinterklaas.
En ik ging er weer volop in mee. Want eerlijk is eerlijk, ik vind het een heerlijke tijd. De verwondering, het plezier en enthousiasme bij de kinderen. En stiekem ook bij mezelf hoor. Want ik geloof ook weer een beetje in de lieve oude man.

Het is gigantisch druk in de klas. Er moet van alles gebeuren en de kinderen zijn moe en prikkelbaar. Hoe spannend is het ook, als je weet dat Sinterklaas de volgende dag komt.

En dan is het vandaag, als je dit leest, 5 december. En voor even ben ik weer kind. Ik zing, dans en joel mee met de klas. En vind het weer fantastisch dat die man met zijn lieve pieten er is. Ik geniet van de spanning bij de kinderen, de grote lach op hun gezicht.

De dag erna, 6 december, vieren we pakjesavond bij ons thuis met mijn familie. Het wordt de eerste keer voor zoonlief. Hij snapt er nog niks van, maar ik verheug me al op zijn gespeel met zijn nieuwe speelgoed.
De ‘volwassenen’ hebben lootjes getrokken. Mijn surprise is voor de helft klaar en het gedicht is helaas ook nog niet op papier. Maar dat komt vast ook helemaal goed.

En toch ben ik dan ook wel weer blij als het 7 december is. Dat de lieve oude man en zijn pieten weer naar het warme Spanje zijn vetrokken en we ons kunnen klaar maken voor kerst. De sfeer, de lichtjes, de rust, ook weer fijn.

Dus straks neem ik met een dubbel gevoel afscheid van Sinterklaas. Het was weer fijn, maar ik ben ook weer blij dat de rust terug keert.

Dag Sinterklaas, tot volgend jaar! 

1 Comment

  1. Vlijtig Liesje
    5 december 2014

    Sinterklaas is altijd een wat hectisch en spannend feest. Kinderen worden er vaak ook druk van. Wat dat betreft is Kerstmis rustiger!

    Reply

Leave a Reply