Als mijn baby moe is

Posted by on dec 3, 2014 in Blogs | 2 Comments
Als mijn baby moe is

Ik vind het moederschap fantastisch. Het is genieten als ik zoonlief zie spetteren en spatteren in het badje met een grote glimlach op zijn gezicht. Of als hij me een knuffel of een open-mond-want-anders-lukt-het-nog-niet-kusje geeft. Maar als hij moe is, dan heb ik ineens een hele andere baby. 

Als mijn baby moe is

Dan rinkelen de ruiten van het harde en hoge gegil dat mijn jongen ineens kan produceren. Een sirene is er niets bij. Sorry buren!

Dan kost het me veel moeite om een groentehapje naar binnen te krijgen. Het komt er allemaal sputterend, proestend en spugend weer uit. Of het blijft er wel in, maar zijn hele gezicht mag ook mee genieten. Hij smeert alles onder de groene, gele of rode smurrie, omdat hij in zijn ogen wil wrijven. Maar de weg er naar toe is een stuk moeilijker als je moe bent. En waarom zitten die wangen ineens in de weg? Hoppa, daar zit weer een veeg.

Dan is het gemopper niet van de lucht. Hij wordt niet voor niets liefkozend ‘Oscar’ je weet wel, van Sesamstraat, door zijn oma genoemd.

Dan wil hij niet vliegen, stoeien, geiten of zingen met papa. En papa is wel zijn allergrootste vriend met de meeste lol en de grootste schaterlach. Maar zelfs papa krijgt hem niet meer vrolijk.

Dan is alles niet leuk. Op schoot zitten? Gemekker. Spelen? Zacht gehuil. Waar dan ook neerleggen? Hard gekrijs.

Het enige dat helpt? Een flesje (meestal), de speen en zijn lapje. En dan heel snel in bed leggen. Voordat er weer een vloedgolf van huilen, krijsen, snottebellen, gillen en geblèr in je oor komt. Een snelle check: lapje, speentje in de mond? En hij is wonderwel stil. Het kan werkelijk in een tel omslaan van een brandweersirene naar serene rust. ‘Slaap kindje slaap’ zingen, babyfoonmuziekjes aan en weglopen. Zodra je de deur uit bent, is meneer vertrokken. En dan niet meteen weer kijken of hij wel echt is gaan slapen, anders begint de hele riedel weer opnieuw.

Welterusten lieverd!

Hoe is jouw baby als hij/zij moe is? 

2 Comments

 1. Nicole
  3 december 2014

  Als ons meisje moe is dan is ze sneller huilerig dus dan is t bed in en slapen!

  Reply
 2. Tamara
  3 december 2014

  Hier dan ook een mopperkont, gaat dingen die nog mogen juist doen. maar willen slapen? Ho maar. Alles is leuk, te gezellig en overdag slapen is toch echt voor babys 😉 eind van de ochtend gaat maar eind van de middag zelden dus dan hetzelfde eet resultaat dat alles overal zit

  Reply

Leave a Reply