Brief aan zoonlief: elf maanden

Posted by on feb 20, 2015 in Baby, Brieven aan mijn zoon, Dreumes | 4 Comments
Brief aan zoonlief: elf maanden

Man o man, wat word je groot! Over een maand ben je al een jaar oud, wat een mijlpaal! Nog heel even mag ik je mijn baby noemen. Maar eigenlijk ben je dat al niet meer. Je hebt al weer zoveel bij geleerd! Brief aan zoonlief: elf maanden. Gaan we… 

Zoonlief op de kinderboerderij

Daar zit je dan, parmantig en wel. Want stevig zitten, dat kun je allang! Je bent ontzettend geïnteresseerd in de wereld om je heen. Als we naar de kinderboerderij gaan, kijk je je ogen uit. Vooral de geiten en de varkens vind je fantastisch. Je grinnikt er dan ook hartelijk om.

Je leest graag boekjes. Of eigenlijk, je trekt ze graag uit de kast. Maar eerlijk is eerlijk, je bladert er ook wel eens in. Word je net zo’n boekenwurm als je ouders? We hopen het maar! Voorgelezen worden vind je fijn. Je kruipt dan lekker op schoot en kijkt uitbundig naar de plaatjes.

De cd’s uit de kast trekken is nog steeds je favoriete activiteit. Inmiddels kun je ook de hoesjes open krijgen, dus moeten we wat meer uit kijken. Zijn ook gekke dingen, cd’s, wie gebruikt ze nu nog?

We hebben geen box meer, dus je moet het doen met je speelkleed. Maar gelukkig is dat je favoriete speelplek geworden.

Je zit het allerliefst de hele dag voor het raam. Je wil dan dat wij zeggen wat er allemaal voorbij komt. Otto zeg je dan en je wijst met je handje naar buiten. Dat is ook meteen het enige wat je met je hand duidelijk maakt. Klappen, zwaaien en hoera in de lucht zit er helaas nog niet in.

Kletsen doe je dan wel weer. Je brabbelt erop los, maar je zegt nu ook heel duidelijk ete. Is dat nou echt je eerste woord? Kan er geen mama of papa vanaf?

Zoonlief Teletubbies

Po van de Teletubbies is je favoriete knuffel. We vinden Po regelmatig plat terug, omdat je er bovenop bent gaan liggen en hem overladen hebt met wel duizend kusjes. Je zit af en toe een minuutje voor de televisie, maar kruipt dan heel snel weg. Je wil de wereld om je heen ontdekken, veel te interessant!

Zoonlief staat

En sinds een week kun je staan! Wat lijk je dan ineens groot en al een echte dreumes! Ik ben benieuwd wanneer je je eerste stapjes door de kamer gaat maken.

Lieve jongen, over een maand schrijf ik je weer. Dan ben je een jaar! Geniet nog even van je baby-zijn.

Liefs,

Mama

 

4 Comments

 1. Marlieke
  20 februari 2015

  nog een maandje!! Wat gaat het toch hard en wat een scheetje is het toch ook. Grappig om te zien dat hij zich heel anders ontwikkeld dan Liza. Hoewel cd’s en boeken uit de kast trekken hier ook een favoriete bezigheid is!

  Reply
 2. Vlijtig Liesje
  20 februari 2015

  Mooie brief hoor! Mijn favoriete foto is die met mijn oude vrienden, De Teletubbies!

  Reply
 3. Patricia Schmitz-Heres
  20 februari 2015

  Mooi om te lezen! En inderdaad, die tijd gaat zo ontzettend hard. Aanstaande donderdag is ons mannetje alweer een jaar…

  Reply
 4. Ton Muller
  20 februari 2015

  De tijd gaat steeds sneller. Nu is een maand 8 % van je leven. Voor mij is dat
  0,1082 % van mijn leven. Maar je bent al vroeg ter been.
  Prettige verjaardag volgende maand.
  Ton

  Reply

Leave a Reply