Verhuizen met een peuter

Posted by on mei 10, 2016 in Alle berichten, Peuter | One Comment
Verhuizen met een peuter

We zijn verhuisd! Binnen de provincie Utrecht waar we al woonden, maar nu hebben we een huis gekocht. Wel even anders verhuizen met een peuter, in plaats van verhuizen van studentenkamer naar appartement. 

Ik ben in mijn leven toch al aardig wat verhuisd. Van ouderlijk huis naar studentenkamer, naar nieuwe studentenkamer, naar appartement, naar samenwonen in een sociale huurwoning. Maar dit was toch wel andere business. Voor het eerst een huis gekocht en voor het eerst verhuizen met een kind.

Verhuiswagen

Gelukkig konden we de verhuizing in mijn meivakantie plannen. Ik zou niet weten hoe we het anders in twee weken tijd gered zouden hebben. De eerste week kon ons zoontje veel bij mijn ouders terecht. Tijd voor ons om te klussen dus. Want schilderen met een los lopende peuter leek me geen goed plan. Ik had visioenen van wit geschilderde voetstappen door het hele huis op een net gelegde vloer, omvallende trappen en verfbussen en verfhandjes op de witte muren.

Muren schilderen

Ik had zo mijn eigen klusjes: trapgang, wc en ingebouwde kledingkast schilderen, vloeren slopen en boodschappen doen voor de klussers ;). Ik vond het eigenlijk best leuk om te doen, maar was na die week wel behoorlijk gesloopt.
Op maandag kwamen de verhuizers (echt een aanrader, ik ga noooooooit meer zelf sjouwen) en kwam onze peuter ook meteen met ons het eerste nachtje in het nieuwe huis slapen.

Peuter op festival

Dat slapen ging gelukkig heel goed, niet anders dan voorheen. Hij leek wel snel gewend aan zijn nieuwe kamertje. Ik vermaakte vooral de peuter die dagen, terwijl manlief de kasten in elkaar zette. Ik probeerde hier en daar wat uit te pakken, maar dat vond de peuter een minder geslaagd plan. Die vond het leuker om alles weer in te pakken of jengelend aan mijn been te hangen. Tja, nieuwe omgeving, nieuw huis, dagenlang drukke vader en moeder, ik snap dat wel.

En nu? Nu zijn we redelijk op orde, al moeten er nog wat kasten in elkaar, dozen uitgepakt en wat laatste spulletjes gekocht. Maar we kunnen leven in ons mooie nieuwe huis in een prachtige nieuwe plaats. Ik ben benieuwd naar al onze belevenissen hier!

Ben je ook wel eens verhuisd met kinderen? 

1 Comment

  1. Ineke
    11 oktober 2016

    Hier was Emma toen gaan logeren bij haar meme en pepe terwijl wij volop gingen verhuizen 🙂

    Reply

Leave a Reply