Hatsjie! Moeders kunnen niet ziek zijn

Posted by on nov 10, 2014 in Alle berichten | 6 Comments
Hatsjie! Moeders kunnen niet ziek zijn

Ik zit/hang/lig op de bank, eindelijk. De zakdoekjes liggen om me heen. De vloer ligt vol met speelgoed, maar ik heb geen puf om het op te ruimen. 

Moeders is ziek verkouden. Een mama kan natuurlijk niet ziek zijn. Een beetje verkouden, dat wel. Maar schop onder je kont en doorgaan, want je kinderen hebben je nodig.

Nu is het zo’n dag. En natuurlijk heeft manlief een optreden vandaag, dus sta ik er alleen voor.

Hij was zo om moet ik zeggen. En niet omdat ik nou zo lekker op bed de hele dag naar foute films op Netflix kon staren met mijn duffe hoofd.
Vanmorgen haalde ik nog even een groot cadeau op voor Sinterklaas, gekocht via Marktplaats.
Daarna zag ik dat het toch wel weg vies was in de kamer. En als je toch schoonmaakt, kun je net zo goed opruimen. Ach, dan kan ik ook meteen mijn nieuwe werkplekje in orde maken.

Werkplekje

Gelukkig was manlief op tijd thuis, hij kon koken. Zodat ik nog even de was in de droger kon stoppen en het vuilnis buiten kon zetten. En o ja, zoonlief eten geven en naar bed brengen. En zo was de toch wel normale dag voor een moeder weer voorbij. Tijd om mijn bedje in te kruipen en te hopen dat ik morgen niet meer zo hard hoef te niezen dat de ramen ervan rinkelen.

Hoe doe jij dat als je ziek verkouden bent? 

 

6 Comments

 1. Silke
  10 november 2014

  Ik heb geluk dat mijn man bijna alles overneemt als ik echt ziek ben.
  Jules gaat in de dag naar de crèche, dus dan kan ik lekker uitzieken.

  Reply
 2. Joyce
  10 november 2014

  Ehm, tja. Ik ga gewoon door 😉 Naast de kleine man heb ik ook mijn werk wat niet kan blijven liggen. Rustig aan doen is niet aan mij besteed. Ik probeer het te onderdrukken met paracetamol en ga verder bijtijds naar bed…

  Reply
  • Mama Maike
   10 november 2014

   Dat ken ik ja ;). Ik kan ook niet zo goed stil zitten. Al ben ik wel heel blij met het Netflix abonnement. Als het echt moet, kan ik dan wel mijn eigen uitknop vinden ;).

   Reply
 3. Mascha
  10 november 2014

  Normaal gesproken dender ik ook gewoon door als een diesellocomotiefje. Maar als het echt niet gaat (laatst had ik een virus te pakken en was ellendig), en je zult altijd zien dat m’n zeeman dan op zee is, zijn er altijd nog ouders en schoonouders die graag de kinderen een dagje vermaken, zodat ik bij kan komen. 😀

  Reply
  • Mama Maike
   10 november 2014

   Dat is inderdaad ook heel fijn! Ik was toevallig een keer echt ziek op vrijdag. De dag dat mijn man voor zoonlief zorgt. Ik kon dus ongestoord een dagje in bed liggen gelukkig.

   Reply

Leave a Reply