Cry mommy cry

Posted by on jan 6, 2015 in Alle berichten | 6 Comments
Cry mommy cry

Vroeger, voor de baby, pinkte ik net een traantje weg bij de kerstuitzending van All you need is love. Nu kun je wel een emmer naast me neer zetten. Liters traanvocht produceer ik ineens. Wanneer huil ik eigenlijk niet? 

Ik wist dat je kon veranderen door het moederschap. Liever werd je ervan, dacht ik, zachter. Zo af en toe sla ik mijn tijgerklauwen uit, dus laat dat lieve maar weg.
Wel heb ik een zeef als hoofd gekregen. En kan ik dus om het minste of geringste huilen.

Een kind valt een gat in de knie op tv? Daar gaan de waterlanders al. Een ziek kindje dat een tijdje in het ziekenhuis moet liggen? Haal maar vast je laken als zakdoek op, hier is niets meer tegen bestand.

Het liefst huil ik om de mijlpalen van m’n eigen kind. Hij kan ineens kruipen? Het water drupt alweer naar beneden. Hij zit ineens zelfstandig en manlief zegt dat hij het al een tijdje kan? En ik heb het dus de eerste keer gemist? Het is dat mijn kind naar me kijkt, anders was ik spontaan in geblèr uitgebarsten.

Foto’s kijken van net na de geboorte is ook niet zo’n goed idee. Aaaah, wat was hij klein en wat hebben we alweer veel mee gemaakt. En eraan denken dat hij al bijna een jaar wordt. Nee, dan kan je me wegdragen. Dat cake smash gedoe duurt gelukkig nog heeeeeeeeel lang.

Op mijn werk moet ik me echt inhouden. Een huilende juf omdat een kind de kralen zo mooi op de plank heeft weten te leggen, is toch een beetje gek. Of in janken uitbarsten in de teamkamer, omdat ik een filmpje van mijn zoontje laat zien, maak ik ook niet echt vrienden mee.

Dus negen van de tien keer houd ik me in en de waterlanders binnen. Maar ’s avonds als iedereen op bed lig en ik rustig achter de computer blogjes zit te tikken. Dan laat ik me heerlijk gaan. Je weet nu dus wat ik aan het doen was terwijl ik dit typte ;).

Waar moet jij snel om huilen? 

6 Comments

 1. Nicole
  6 januari 2015

  Ja ik huil ook enorm snel maar kan t idd vaak even uitstellen

  Reply
 2. Vlijtig Liesje
  6 januari 2015

  Ik schiet soms vol bij Say Yes to the Dress. Vraag me niet waarom…

  Reply
  • Mama Maike
   6 januari 2015

   Haha, een bruiloft trekt natuurlijk ook wel de waterlanders uit de ogen.

   Reply
 3. Nesrin
  6 januari 2015

  Heel herkenbaar. Sinds ik moeder ben ik kan niet tegen al het leed (fictief of realiteit) wat een kind heeft.

  Weeskinderen, kinderen in het ziekenhuis of als één van de ouders overlijden.. Ook moeders die veel power uitstralen maakt mij emo.

  Leuk artikel prettig geschreven!

  Reply
  • Mama Maike
   6 januari 2015

   Dank voor je compliment! En zeg maar niets, zielige kinderen…

   Reply

Leave a Reply