Huishouden van Jan Steen

Posted by on mrt 7, 2015 in Thuis, Werkende moeder | 2 Comments
Huishouden van Jan Steen

Het huishouden van Jan Steen: op de vloer en op tafel is het totale chaos, men heeft het niet in de hand.

Tja, dat is toch zeker de helft van de tijd hier het geval. 

Dit blogje tik ik ’s avonds op de bank na een werkweek. Hoera, het is weekend! Weer tijd om alles aan kant te maken dus. Het huis is ontploft. Maar zeg, het is vrijdagavond. Nu even niet!

Huishouden van Jan Steen

Je breekt je nek over rond slingerende auto’s. Door alle knuffels, kun je de vloer niet meer zien. Het aanrecht staat vol afwas die eigenlijk alleen nog de afwasmachine in moet. En mijn werktafel is zo vol, dat ik niet eens meer kan bedenken waarover ik nog moet bloggen.

Op de bank heb ik net een hoekje voor mezelf kunnen vrij maken. Daar ben ik nadat ik zoonlief naar bed gebracht heb, op neer geploft en ik ben er ook niet meer vandaan gekomen. Terwijl er in de koelkast nog een lekkere Kriek (dat is zo’n heel zoet biertje) op me ligt te wachten. Maar om daar te komen, moet ik slalommen tussen de houten blokjes en daar heb ik geen zin in.

Om in mijn bed te komen, moet ik eerst de dertien wasmanden vol nog op te vouwen was een andere plek geven. En de wasmachine draait natuurlijk alweer en ik heb geen zin in die takkeherrie. Slaapt niet zo fijn.

Op zaterdag is dus mijn ik-moet-nu-nodig-opruimen-en-poetsen-dag. Na een uur moet hang ik al aan een infuus met koffie, want bijkomen van de werkweek, vol stuiterende kleuters, is ook nog nodig.

Zo af en toe, meestal in schoolvakanties, komt er soort opruimwoede in me naar boven. Alles moet uitgeplozen en flink geboend. Daar ben ik dan altijd een dag heel blij mee. De volgende dag ligt het huis namelijk weer overhoop.

Een huishouden van Jan Steen, ach, wel gezellig toch?!

Hoe staat het met jouw huishouden? 

2 Comments

 1. Linda
  7 maart 2015

  Dat ziet er net zo uit. En zo hoort het. Gewoon lekker leven.

  Reply
 2. Chantal
  11 maart 2015

  Hahaha! Heel herkenbaar. Wij ruimen alleen in de avond op (lees: gooien alles in een hoek en in een doos) want de volgende dag toch weer een speelbende. 😉

  Reply

Leave a Reply