Mommy Scenario Tag

Posted by on okt 11, 2014 in Tag | One Comment
Mommy Scenario Tag

Twee weken geleden werd ik getagd door Joyce van Mamakletst voor de Mommy Scenario Tag. De zeven vragen gaan over scenario’s die je als moeder tegen kunt komen en hoe je daarmee om gaat. Veel leesplezier! 

1. Je kind wil niet eten, moet hij dan eten of geef je toe?
Ik zal eerst op allerlei manieren proberen om toch wat binnen te krijgen. Grapjes maken, zingen, etc.
Maar een kind kun je niet dwingen en er kan natuurlijk iets aan de hand zijn. Dus uiteindelijk zal ik dan toch toegeven.

2. Je kind heeft een driftbui in de winkel. Wat doe je?
Dit:

Haha, nee hoor. Ik hoop dat ik rustig kan blijven en mijn zoontje aan de hand mee naar buiten kan nemen om af te koelen.

3. Je kind krijgt teveel cadeaus op zijn verjaardag. Bewaar je de cadeaus voor een later moment of breng je ze terug?
Teveel cadeaus? Als in, teveel om op te ruimen in je huis? Of teveel voor je kindje? Ik weet niet of dat kan, teveel cadeaus krijgen. Ik zou wel het speelgoed per onderdeel aanbieden. Dus als zoonlief het speelgoed weer zat is, dat opruimen en het andere aanbieden. Teveel speelgoed tegelijk lijkt me niet zo fijn vanwege de prikkels.

4. Je kind wil niet slapen. Geef je toe of ga je door tot hij slaapt?
Daar heb ik al regelmatig mee te maken. De laatste tijd slaapt zoonlief wel weer goed in gelukkig. Maar borstvoeding geven of de fles en daarna met de speen in m’n armen in slaap vallen helpt tegenwoordig altijd.

5. Je hebt een afspraak en je hebt geen oppas. Neem je je kind mee?
Ik neem mijn zoon wel eens mee ja, ook naar zakelijke afspraken. Gelukkig houdt hij zich meestal heel goed. Ik vraag wel altijd of het kan. En anders maak ik een andere afspraak.

6. Je hebt 20 minuten tot er onverwachts bezoek komt. Maak je snel het huis op orde of laat je het zoals het is?
Ik ruim snel zoveel mogelijk op en wellicht stofzuig ik de boel nog even (al heb ik daar echt een gruwelijke hekel aan ;)). Helemaal in orde brengen doe ik niet hoor. Even de grootste zooi aan de kant schuiven zeg maar ;).

7. Je bent in het park en een ander kind duwt jouw kind. Zeg je hier wat van?
Ik denk wel dat ik dat zou doen ja. Ik zou wel eerst kijken of zoonlief het zelf kan oplossen. En natuurlijk eerst zien en horen of zijn of haar eigen moeder er wat van zegt. Maar als dat beide niet het geval is, bijvoorbeeld als zoonlief er nog te jong voor is, zal ik er zelf wel wat van zeggen.

Ik geef de tag door aan Linda, Marlieke en Nicole.

Wat zou jij doen? Neem de tag gerust over!

1 Comment

  1. Deirdre
    15 oktober 2014

    Leuk om jouw antwoorden erop te lezen, iedereen doet het anders 🙂

    Reply

Leave a Reply