It’s coffee tag

Posted by on feb 28, 2015 in Tag, Voedsel | No Comments
It’s coffee tag

Bij de Fantastic moms zag ik de it’s a coffee tag voorbij komen. Die kan ik niet zomaar voorbij laten gaan. Ik kan niet zonder mijn kopje cappuccino per dag. Je weet wat ze zeggen: ‘A cappuccino a day keeps the doctor away.’ Hier komt mijn it’s coffee tag. Cup of cappuccino

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Het eerste kopje is wel een tijd geleden. Ik vond het verschrikkelijk! De geur was hemels, maar de smaak, bah! Het heeft heel lang geduurd voordat ik echt koffie dronk. Ik denk dat ik pas 25 jaar was. Ik startte met een latte machiato met heel veel melk en heel veel suiker. Heb ik al heel veel van beide gezegd?

2. Met wie drink je graag koffie?

Met mijn man uiteraard. Al ben ik meer een koffie drinker dan hij. In vakanties gaan we vaak wel elke dag ergens een kop koffie drinken. Ik een cappuccino, hij een dubbele espresso, standaard.

3. Op welke momenten van de dag drink jij koffie?

Als ik op m’n werk ben, sta ik om 8.15 uur (5 minuten voordat de kinderen de klas in komen) in de rij bij het koffie-automaat. Op dagen dat ik thuis ben, doe ik het iets rustiger aan en drink ik rond 10.00 uur mijn eerste en enige kopje van de dag.

Cappuccino

4. Wat is je favoriete koffievariatie (Espresso, cappuccino, zwart…)?

CAPPUCCINO! Ik kan niet zonder die melkschuimlaag op m’n koffie. Wellicht verandert dat ooit nog eens. Ik ben ten slotte ook van latte machiato naar cappuccino gegaan. Maar voorlopig vind ik zwart echt niet te drinken.

5. Wat is je favoriete koffiemerk?

Als het maar verse bonen zijn. Ik wil heel graag nog een keer bonen proeven bij Simon Levelt. Nu kopen we de verse bonen bij de Appie en die zijn ook heel lekker!

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Voor nu hebben we dus de gewone bonen. Maar soms vind ik echt sterk, van Espressobonen ook wel lekker. Tips voor goede koffiebonen zijn welkom!

7. Heb je aparte soorten/smaken koffie in huis voor je gasten?

Op ons mooie apparaat kun je de sterkte instellen. Mijn man drinkt zo sterk mogelijk, maar de meeste visite kiest voor de slappe hap ;). Dat kan gelukkig ook. Ik zit zelf in de middelste stand, heerlijk!

8. Waar koop jij je koffie?

De bonen dus bij de Albert Heijn. Kopjes cappuccino bestel ik overal, dat maakt me niets uit. Ik vind die bij de Hema met caramel het lekkerste om te drinken. En niets beats een echte Starbucks. Maar dat vindt mijn portemonnee dan weer niet zo leuk.

koffie's

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Altijd cappuccino dus, waar ik ook ben. Mijn ouders kopen tegenwoordig zelfs speciaal melk voor me als ik bij hun langs kom. Dan sta ik als een gek melk in een pannetje te kloppen om de schuimlaag maar zo goed mogelijk te laten zijn.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Een taartje ;). Appeltaartje, chocolaatjes of een muffin, het is me om het even. Als het maar zoet is en lekker plakt. Daar past een koffie goed bij.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Mmm, dan toch nooit meer koffie. Hoe lekker ik koffie ook vind, qua aantal op een dag wint het niet van de thee. Dat vind ik dan toch net wat gezonder om te drinken.

Wat een heerlijke tag! Ik heb alweer helemaal zin in m’n volgende kopje ;). Ik ben heel benieuwd of en hoe Linda van Mamaliefde, Joyce van Mamakletst en Marlieke van Love that hun koffie drinken. Nemen jullie de tag over?

En als jij de tag overneemt hoor ik het graag. Ik kom bij je lezen :). 

 

Leave a Reply