Een nieuw bed

Posted by on mrt 3, 2015 in Reviews, Slapen | 8 Comments
Een nieuw bed

Manlief en ik vonden het tijd voor een nieuw bed. Als ouders kun je wel een goede nachtrust gebruiken. De nachten zijn vaak wat kort. Na wat mond op mond reclame kwamen we uit bij een Ikea boxspring. Een nieuw bed. 

Natuurlijk moesten we eerst een jungletocht door Ikea Amersfoort maken om te bedenken welk matras we wilden. Zoonlief hupte en kroop vrolijk over de bedden en wij vielen bijna in slaap tijdens het proberen. Het was weer eens zo nacht geweest.

Toen kwam het grote nadenken hoe we het logistiek allemaal zouden doen. We hadden het druk en lieten het bed mooi in de Ikea liggen.

Totdat het weer vakantie was en manlief het lumineuze idee kreeg om eens online te kijken. En jawel, we konden ook op de site bestellen. Met bezorgdatum en al. We wisten wat we wilden hebben, dus daar gingen we.

Bed besteld, netjes betaald en wachten maar.

Na een week werd ik keurig op de juiste dag een kwartier van tevoren gebeld, het bed kwam eraan. Een half uur eerder dan het tijdsvak. Ik was thuis, helemaal prima! Twee jongen mannen kwamen het snel, maar puffend in de woonkamer brengen.

Het wachten was nog op manlief, zodra hij klaar was met werken, konden we aan de slag. Het puffen kwam nu bij ons vandaan. Voor zo’n klein vrouwtje als ik, was het best een zware klus om al die pakken naar boven te krijgen.
En alles daar uitpakken en in elkaar zetten valt ook niet mee met een bijna dreumes. Hij wilde alles zien, overal aan zitten en vooral bovenop de bedden klimmen. Niet echt handig als manlief de pootjes eraan wil schroeven.
Rond etenstijd gaven we het op. Eerst koken, eten en zoonlief naar bed brengen.

En zo waren we toch nog de hele avond zoet met de boxspring. Wat moet er dan gebeuren, denk je dan? Het is toch al klaar? Pootjes eronder, de bekleding erop, knopen erop haken.
Maar het resultaat mag er wezen, het ziet er mooi uit.
Ikea boxspringEn dan denk je moe maar voldaan op je mooie nieuwe bed te kunnen ploffen om het eens goed uit te proberen. Lees je ineens dat het matras nog drie dagen moet luchten. Oftewel, we kunnen er nog helemaal niet op slapen!

We hebben de oude matrassen naar beneden gesleept en logeren nu gezellig in de woonkamer.
Logeren in de woonkamer
To be continued dus.

8 Comments

 1. Olga
  3 maart 2015

  Dat laatste vindt jullie zoon natuurlijk helemaal het einde of niet? :’)

  Reply
  • Mama Maike
   4 maart 2015

   Ja echt, hij klimt en klautert echt overal op.

   Reply
 2. Marijke - easydailyfood
  3 maart 2015

  Mooi! slaapt vast goed!

  Reply
 3. Vlijtig Liesje
  3 maart 2015

  Ik ben benieuwd hoe de boxspring gaat bevallen uiteindelijk. Ik begrijp dat het in elkaar zetten nog een hele klus is?

  Reply
  • Mama Maike
   4 maart 2015

   Valt mee hoor. Wel meer werk dan je denkt, maar goed te doen.

   Reply
 4. Marlieke
  3 maart 2015

  hahaha! heb jij dat! Nou eventjes drie dagen kamperen in je eigen huis en dan heerlijk slapen!

  Reply
  • Mama Maike
   4 maart 2015

   Ja, dat denk ik ook ;). Maar in de woonkamer slapen is ook al leuk ;).

   Reply

Leave a Reply