Groot vuurwerk graag!

Posted by on dec 17, 2014 in Om over na te denken | No Comments
Groot vuurwerk graag!

Na de pietendiscussie, waar ik me bewust afzijdig heb gehouden, vind ik de volgende discussie niet groot genoeg. Want ik vraag me af: waarom hebben we niet een nieuwe vuurwerktraditie? 

Groot vuurwerk graag

Vanaf dat ik klein was, is er vuurwerk met oud en nieuw. Waarschijnlijk is de oorspronkelijke gedachte erachter om kwade geesten te verdrijven. Maar dat zijn de meeste mensen die vuurwerk afsteken alweer vergeten.

Ook als sinds ik kind was, hoor ik over de gevaren van vuurwerk. In de klas werd dit uitvoerig besproken. Soms kregen we zelfs filmpjes te zien van handen in het verband, omdat er wat vingers af geknald waren.
Elk jaar hoor je ook weer alle ongelukken. Soms met de dood tot gevolg.

Ik heb het nooit veel aan gevonden om vuurwerk zelf af te steken. Ik was al blij met de sterretjes waar ik mooie figuren mee kon tekenen.

Naar het vuurwerk kijken deed ik wel met plezier. Vooral op vakantie in Frankrijk als er weer eens een groot feest was, waar een speciaal bedrijf het mooiste vuurwerk af stak.

De eerste keer oud en nieuw in de Efteling was ik er ook bij. Wat was dat fantastisch! Met een heleboel mensen samen naar geweldig vuurwerk kijken met de Efteling muziek op de achtergrond, het was een feest!

En zo wil ik dat het wordt! Niet meer voor 70 miljoen (ja echt waar! 70 miljoen) inieminie vuurwerk tegelijk in een minuut de lucht in knallen. Maar per gemeente, of provincie voor mijn part. Geld inzamelen en een fantastisch vuurwerk neer zetten. En dat door professionele mensen af laten steken.

Samen het mooiste vuurwerk kijken en geen ongelukken meer!

Wil je dit ook? Deel het blog, misschien kunnen we deze discussie eens aanzwengelen!

Leave a Reply