Plog: dagje Henschotermeer

Posted by on jun 30, 2015 in Erop uit, Zomer | 2 Comments
Plog: dagje Henschotermeer

Vandaag waren zoonlief en ik een dagje naar het Henschotermeer. Ik heb veel foto’s gemaakt. Het was een heerlijke dag! Kijk mee in Plog: dagje Henschotermeer. 

Inpakken maar

We begonnen de dag met een snel ontbijt en wat inpakwerk. Wat moet je veel mee nemen voor een dagje weg! Zeker als je naar het water gaat. Zwembroek, zonnebrand en zwemband niet vergeten… Het wordt altijd zo’n rommeltje eerst. Uiteindelijk verdwijnt het allemaal netjes in de tas.

Appeltje eten tussen de spulletjes

Als ik even niet op let, heeft zoonlief een appel tussen de stapel te pakken. Hij kan nu dus ook zelf een appel afhappen. Weer wat geleerd ;).

Henschotermeer

Dit is ons optrekje voor vandaag. Het chalet van mijn schoonouders. Niet gek, vind je niet?

Aan het werk

Als zoonlief op bed ligt, is dit mijn werkplek. Heerlijk onder het afdakje, een stevige tafel en alles binnen hand bereik. Hier zie je zoonlief wel op de foto trouwens. Hij sliep maar een uurtje. Ik heb alleen wat laatste loodjes werk voor mijn school kunnen doen.

Binnen spelen met blokken

Het werd buiten al best warm, dus speelden we binnen nog even met de blokjes. Oftewel: ik maakte steeds een stapel die zoonlief breeduit lachend omver maaide.
Na het stapelspektakel was het tijd om de bikini en zwembroek aan te trekken en ons in te smeren.

Zitten aan het Henschotermeer

Oma kwam namelijk om met ons te zwemmen bij het meer. We zochten een fijn plekje op in de schaduw. We speelden en dronken wat om lekker op te warmen. Zoonlief had al snel zin om in het water te spetteren.

Spelen in het Henschotermeer

Wat een pret had hij! Dicht bij de kant kon hij zelf heerlijk spelen met een schepje, emmertje water en wat dennenappels. Dieper het water in vond hij het heerlijk om in en uit het water te plonsen. Natuurlijk in onze armen, maar hij zou er zo zelf in springen. Zich heen en weer laten wiegen door ons was het leukste, hij schaterde het uit. Van de zwemband moest hij niet veel hebben, hij was het liefste dicht bij ons. Van de kou trok hij zich niets aan. Na het badderen snel een badjas aan en weer opwarmen.

Eten bij het chalet

Bij het chalet ging het eten er in sneltreinvaart in. Ook bij ons ;).

Badderen op het terras

Na al dat zand was het wel erg lekker om te badderen. Het was warm genoeg, dus lekker buiten op het terras. Zoonlief kreeg door dat hij kon spuiten met de badeend, dus werd ik ook lekker nat gespetterd.

Blog uittypen thuis

En nu typ ik blog thuis uit onder het genot van een biertje. Natuurlijk eerst alle troep weer opgeruimd, want alles moest ook weer mee naar huis.

Wat een heerlijke dag was het! Ik heb al helemaal zomervakantie gevoel. Nog eventjes wachten, maar het duurt niet lang meer.

Hoe heb jij deze eerste warme dag door gebracht? 

2 Comments

 1. Linda
  1 juli 2015

  Leuk om zo’n dagje mee te lezen. Lekker genieten zo aan het water.

  Reply
 2. Tamara
  1 juli 2015

  Heerlijk dagje bij het water. Handig zo’n chalet in de buurt

  Reply

Leave a Reply