Zaterdag tagdag. De mommy tag!

Posted by on jul 19, 2014 in Blogs | 8 Comments
Zaterdag tagdag. De mommy tag!

Op de site van Kelly Caresse zag ik de Mommy tag voorbij komen. Leuk om vragen te beantwoorden over het moederschap. Zo leren jullie mij ook een beetje beter kennen. 

Luka in draagdoek

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?|
Ik ben een werkende mama. Ik sta drie dagen per week voor de klas. Daarnaast heb ik een website jufmaike.nl waar ik veel voor schrijf en deze website natuurlijk. Ik werk ook thuis voor de Kleuteruniversiteit. Hier ontwikkel ik lesmateriaal voor het onderwijs.

2. Zou je het anders willen?
Ik vind het nu helemaal prima. Ik hoop wel wat geld te verdienen met de activiteiten buiten de klas.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
De eerste paar maanden sliep Luka in zijn wieg op onze kamer. Nu slaapt hij prima in zijn bedje op zijn kamer. Overdag vindt hij dit nog niet zo fijn, dan slaapt hij vaak liever in de kinderwagen in de woonkamer.

Luka in bed

 

4. De beste aankoop voor je kindje?
De Koelstra kinderwagen. Daar ligt hij veel overdag in. Hij rijdt heerlijk, is wendbaar en makkelijk in te klappen.

5. Hoeveel kinderen wens je?
Ik hoop dat we in totaal 3 kinderen mogen krijgen.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Per maand? Oei. Omdat ik borstvoeding geef, zijn we nog nooit een avond samen weg geweest. Wel een keer overdag naar de sauna. In de zomervakantie zullen we ook een aantal keer naar de sauna gaan samen. Heerlijk vinden we dat!

7. Favoriete bezigheid van je kindje?
Luka vindt het heerlijk om te rijden in de kinderwagen, lekker wandelen dus. Hij vindt het fantastisch om met de kap open naar de bomen in het bos te kijken. Luka vindt badderen ook heel fijn, daarin lijkt hij erg op zijn vader en moeder ;).

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
De handschoentjes tegen het krabben hebben we nooit gebruikt, maar verder is alles wel aardig in gebruik genomen.

9. Het favoriete eten van je kindje?
Luka drinkt alleen nog mama melk. Binnenkort gaan we wel met hapjes starten, dus ik ben benieuwd!

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Nee, we hebben nog gewoon onze eigen kleine Volkswagen. Wellicht later, mochten er meer kinderen komen?

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Er zitten nog drie kilo meer aan dan voorheen. Zit allemaal nog op mijn lubberbuik. Omdat ik borstvoeding geef, mag ik nog niet afvallen. Ik probeer wel drie keer in de week hard te lopen, dus die kilo’s verdwijnen vast nog wel.

12. Wat is je droom vakantie met kids?
Een mooie camper kopen en rondreizen in een natuurrijk land, zoals in Scandinavie of Nieuw-Zeeland. Even doorsparen nog ;).

13. En je droom vakantie zonder kids?
Ik vond mijn huwelijksreis naar Bali fantastisch. Ik wil graag nog eens naar een Aziatisch land. New-York lijkt me ook heel leuk en geschikter met z’n tweeën.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Ik ben een stuk relaxter geworden. Mijn baan is aardig stressvol, maar ik kan me er wat minder druk om maken nu Luka er is. Ik ben vanzelf meer mindfull als ik met Luka ben. Nu ik ook thuis ben, schrijf ik meer en daar word ik heel blij van.

15. Mijn hart smelt als ik ……….
Als ik Luka lekker zie slapen. Of als hij zijn prachtige lach aan me laat zien.  

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?
Op nummer 1 staat de Hema. Daarna komt de Zeeman en soms shop ik bij de H&M.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Ik gebruik eigenlijk alleen Mascara. Het liefste van de Hema. Verzorgingsproducten heb ik vooral van Dokter van het Hoog vanwege m’n gevoelige huid.

18. A-merk of huismerk?
We hebben bijna altijd het huismerk. Een stuk goedkoper en ook prima!

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
Ja absoluut. Als kind wist ik al dat ik mama wilde zijn.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?
Het bijzondere gevoel wat je krijgt als je zwanger bent en daarna als je voor je kindje mag zorgen. Je voelt je meteen moeder en dat vind ik zo speciaal!

Ik tag Joyce van Mamaklets voor deze leuke Mommytag. Neem ‘m ook gerust over als je wilt! 
Wat vind je van mijn antwoorden? 

 

8 Comments

 1. Ellen1979
  19 juli 2014

  Hi,
  Leuk om wat meer over je te lezen. Idd. ik ben ook veel meer mindfull dan voorheen. Bij mij moeten er nog wat meer kilo’s af helaas. Dat je niet mag afvallen tijdens borstvoedingsperiode is niet waar hoor. Volgens mij staat dat bij o.a. het voedingscentrum genoemd. Maar ik denk dat zij hun vingers daar niet aan willen branden. Zo lang je maar gezond eet en het niet te gortig maakt kan dat prima. Er staat toch overal juist genoemd dat die extra kilo’s zijn om je kindje te voeden? En dat het afvallen met borstvoeding geven zo makkelijk gaat? Bij mij helpt dat allemaal niets hoor. Zo lang ik volledig voed heb ik de hele dag trek.

  Heb je al nagedacht over hoe je Luka gaat voeden? Vast (Rapley) of prakjes? En vanaf wanneer?
  Bijvoorbeeld http://www.borstvoeding.com/voedselintroductie/blw/bijvoeding.html is het helemaal niet eens met de 4 maanden moment.
  In het begin is het vooral bijvoeding om te wennen. De darmpjes nemen nog nauwelijks calorieën op uit iets anders dan de melk is mij verteld. Dus doorslapen en bijvoeding, hoop er niet te hard op. Ze komen juist wel eens vaker… (zei ik heel voorzichtig, maar je noemde het voor de tweede keer geloof ik). Heb je al eens geprobeerd om hem overdag wat meer te voeden? Dan kan schelen voor de nacht.
  Groetjes,

  Reply
  • Mama Maike
   20 juli 2014

   Ik bedoelde dat ik niet mag lijnen vanwege de afvalstoffen inderdaad. Die laatste drie kilo’s gaan er vast nog wel eens vanaf.
   Qua voeding wil ik een combi maken van Rapley en prakjes. Gewoon eens kijken wat Luka het fijnste vindt.
   En ik weet inderdaad van de ideeen van borstvoeding.com. En ben het er vaak ook helemaal mee eens. Maar ik moet zeggen, sinds Luka rijstebloem door de mamamelk krijgt, slaapt hij een stuk langer. Ik kijk goed naar hem, waarvan ik denk dat hij dat nodig heeft, en doe dat. En als het niet werkt, of het gaat niet goed, dan doe ik het weer anders. Goed kijken naar je kind is wat mij betreft het belangrijkste.

   Reply
 2. Sas
  20 juli 2014

  Je hebt hem leuk ingevuld. Was een fijne tag om te lezen 🙂

  Reply
 3. Joyce
  25 juli 2014

  Wat heb je leuke antwoorden gegeven!
  Ik heb de tag ingevuld, hij staat net op mijn blog 🙂

  Reply
 4. The Mommytag | Maaike schrijft op
  7 augustus 2014

  […] welkom trouwens!) dus als ik ergens een leuke zie dan vul ik hem in. Deze tag kwam ik tegen op Mama Maike ergens vorige maand. Ik vind het wel een leuke tag om mee te […]

  Reply
 5. Maaike
  7 augustus 2014

  Leuke tag en leuke antwoorden! Ik heb hem ook overgenomen op mijn blog!

  Reply
 6. The Mommy tag | Maaike schrijft op
  19 juli 2017

  […] welkom trouwens!) dus als ik ergens een leuke zie dan vul ik hem in. Deze tag kwam ik tegen op Mama Maike ergens vorige maand. Ik vind het wel een leuke tag om mee te starten. The mommy tag is dus mijn […]

  Reply

Leave a Reply