Vakantie op Ameland!

Posted by on aug 5, 2014 in Blogs | 4 Comments
Vakantie op Ameland!

Jozua, baby Luka en ik vierden een week vakantie op Ameland. Ik laat jullie graag meelezen met onze belevenissen. 

Vorige week schreef ik nog dat ik een zomerstop houd tot 18 augustus. Maar mijn vingers willen typen en de zinnen willen uit mijn hoofd. Ik kan niet wachten om jullie te vertellen over onze vakantie op Ameland. Dus deze week komen er wat blogjes online over deze fijne vakantie. En vanaf 18 augustus kun je weer met grotere regelmaat blogjes (ongeveer 5 per week) van me verwachten.

De eilanden

Ik vind de Nederlandse eilanden zo fantastisch! Ik heb ze allemaal gezien. Ja, ook echt Schiermonnikoog (werkweek Biologie) en Vlieland (kamperen met 10 graden toen Jozua en ik net een maand een relatie hadden). Ik heb zelfs twee jaar geleden Jozua ten huwelijk gevraagd op Ameland. Maar dat verhaal komt ook vast een keer langs in een blog.

De keuze voor deze vakantie

In april (Luka was 6 weken) gingen Jozua, Luka en ik een weekendje weg naar Ermelo voor ons eerste huwelijksjubileum. We merkten dat het toch best veel werk is met een baby en je niet te veel moet willen doen om ook zelf te ontspannen.
Voor onze zomervakantie keken we dus als eerste naar all-inclusive. Als leerkracht zit ik aan de zomervakantie vast, dus dit bleek best duur te zijn.

Gelukkig heeft Jozua altijd goede ideeen. Hij stelde voor om in eigen land op vakantie te gaan, maar dit dan wel zo veel mogelijk ‘all-inclusive’ te doen. Oftewel: vaak uit eten en niet te veel doen. Ik dacht meteen aan een van de eilanden. Je krijgt meteen het gevoel helemaal weg te zijn als je op de boot stapt.

De keuze voor Ameland was ook snel gemaakt. Je mag de auto mee, het is een fijn eiland met leuke dorpjes en het is een rustig eiland. De ideale plek om als nieuw gezin met baby heen te gaan. En zo dachten er wel meer. Tijdens het lopen op het fietspad zag je rechts auto’s met maxi-cosi’s, rechts bakfietsen, voor je kinderwagens en achter je jawel, een aantal draagpapa’s en -mama’s.

De vakantieweek

We hebben van alles beleefd. Deze week zal ik jullie meenemen in onze avonturen. We hebben ontzettend gerelaxed, niks gedaan en gehangen, maar toch kun je dan ook gekke dingen meemaken.

Voor nu wat cijfertjes

 1. Aantal keer dat we op het strand hebben gezeten. Het waaide veel te hard. Luka houdt niet zo van zand in zijn gezicht. In strandtenten gezeten hebben we des te meer.
 2. Ik heb twee keer hard gelopen op het eiland. Voor het eerst gesport op vakantie! Ik vond het helemaal stoer. En stiekem wel echt heel lekker, lopen door de duinen.
 3. Aantal keer dat ik in de zon heb gezeten. Met Luka zaten we voornamelijk in de schaduw. Dus als hij sliep in het huisje, zat ik snel in de zon op het terras. Maike op terras
 4. Aantal keer dat ik Luka heb gedragen in de draagdoek. Op de boot was dat heel fijn, de handen vrij en we konden toch even naar de afvaart kijken. Luka had een mopper/huil/krijsdag (daarna ‘kletste’ hij ineens), wat moet je dan zonder doek? Ik droeg Luka ook een keer op het strand en in een strandtent en een keer tijdens het ontbijt. Jozua heeft ook een drager, dus we wisselen elkaar af. Ook heel leuk om manlief te zien dragen natuurlijk. Maike met draagdoek
 5. Aantal keer dat we uit eten zijn gegaan (als je naar de snackbar en de visboer ook als uit eten mee telt dan ;)).
 6. De keren dat we in een strandtent hebben gezeten. Oftewel: elke dag! We hebben bijna elke strandtent gezien, maar die in Hollum (het dorp waar we verbleven) was favoriet. The Sunset heeft fijne loungemuziek, mooie banken met zachte kussens en genoeg ruimte voor de kinderwagen.
 7. Aantal nachten dat we in het vakantiehuisje hebben geslapen. We hadden een appartement bij Fletcher hotel geboekt. Niet groot, maar prima voor zo met z’n drieën. En Hollum is een erg leuk dorp!
 8. Het aantal keer dat ik in bad ging. We hebben lang gezocht naar een verblijfplaats met bad. We hebben er thuis geen een, maar ik vind het heerlijk! Ik was dus elke dag verstopt onder grote lagen schuim.

 En voor de rest?

Voor de andere verhalen moet je de website maar in de gaten blijven houden. Binnenkort meer berichtjes over onze vakantiebelevenissen.

Ben je ook al op vakantie geweest? Waar naar toe en hoe was het? 

4 Comments

 1. Joyce
  5 augustus 2014

  Heerlijk zeg! En ik vind het fijn dat je toch lekker bent gaan bloggen haha!

  Wij zijn net een weekje weer thuis en hebben heerlijk gekampeerd!

  Reply
  • Mama Maike
   5 augustus 2014

   Hihi, dank je! Ik kan het niet laten, veel te leuk dat bloggen! ;). En ik las erover op je site ja, leuk. Ik vind het heerlijk, kamperen! Ga het graag weer doen als Luka wat groter is :).

   Reply
 2. Tamara
  6 augustus 2014

  Lekker zo’n vakantie op 1 van de eilanden. Wij wilden naar Texel maar het is een weekje Zeeland geworden. Het weer was niet denderend maar we hebben ons prima vermaakt

  Reply
 3. Miranda
  6 augustus 2014

  Klinkt als een heerlijke vakantie!

  Reply

Leave a Reply