Ode aan de draagdoek

Posted by on jul 21, 2014 in Blogs | 7 Comments
Ode aan de draagdoek

O wat hou ik van je, fijne zachte doek. Met je prachtige blauwe kleuren en je draagkracht. 

Voordat Luka geboren werd, wist ik al dat ik je wilde hebben. Ik hoorde dat je heel fijn kon zijn voor pasgeboren en oudere baby’s. Dicht bij mama gedragen worden en als mama je handen vrij hebben, dat leek me wel wat.

Ik kocht je tweedehands. Ik was helemaal blij toen ik je in het pakketje kon afhalen in Bilthoven. Met mijn dikke buik en het pakje stevig vastgebonden op de fiets slingerde ik over de weg. Heel voorzichtig maakte ik thuis het pakje open en voelde je stof. Wat was je lekker zacht! En wat had je mooie kleuren! Ik was verliefd en kon niet wachten tot ik je mocht gebruiken met de lieve baby erin. Stiekem oefende ik het knopen met een knuffel die later ook van de baby zou zijn.

Baby Luka in draagdoek

In het begin vond ik het te spannend om je te gebruiken, de baby was nog zo klein! Maar na een paar weken durfde ik het aan. Voorzichtig knoopte ik je om de baby. Hij vond het nog een beetje spannend, maar met een speentje en wat heen en weer gewiebel viel hij snel in slaap.

New born in doek

Vanaf toen gebruikte ik je bijna dagelijks. De baby sliep heerlijk, ik had mijn handen vrij, mama en Luka gelukkig.
Ik deed spelletjes met je, het huishouden kon ik doen en vooral typen achter de computer met jou rondom de baby was met jou heel makkelijk.

Een tijdje was je niet nodig. Baby Luka sliep heerlijk in zijn wandelwagen in de kamer en soms ook overdag in zijn bedje op zijn kamer. Jij lag rustig in de kast het moment af te wachten tot je weer in functie kon treden. Je hoopte dat het snel zou gebeuren, de baby sliep immers zo lief bij je.

En toen kwam de dag van de prik. Baby Luka was bijna vier maanden en was een beetje hangerig geworden van het prikje. Ik pakte je erbij en de baby keek rustig om zich heen. Na een kwartiertje kijken viel hij in slaap. Baby Luka sliep een uurtje in je, je vond het heerlijk!

Luka in draagdoek
Nu lag je op de bank. Een stuk dichterbij, misschien was je al eerder nodig! En ja, een week later had baby Luka last van zijn sprongetje. Je mocht weer in functie! Deze keer werd Luka meteen rustig toen je je vleugels om hem heen drapeerde. Nu sliep hij al binnen 5 minuten! Na het wakker worden lag Luka nog lekker in je, hij begon zelfs te lachen!

Lieve doek, jij gaat mee op vakantie! Samen met jou en baby Luka gaan we wandelen op het strand! Ik hoop je nog vele fijne momenten te kunnen gebruiken. En wie weet blijft het niet alleen bij baby Luka?

Gebruik jij ook een draagdoek? Wanneer gebruik je er een en wat vind je ervan? Laat het me weten in een reactie!

7 Comments

 1. Nicole
  21 juli 2014

  Ik gebruik mijn draagdoek veel te weinig.. Met die warmte is hij te warm en met de regen ook niet handig voor buiten ofzo. Dus beetje jammer, maar als t weer iets minder is dan ga ik hem weer meer gebruiken!

  Reply
  • Mama Maike
   21 juli 2014

   Wat voor soort doek heb je? Die geweven van mij valt wel mee qua warmte. Draag ik alleen een hemdje onder. Voor die echt tropische dagen vind ik een baby zo dicht tegen me aan, ook te warm hoor…

   Reply
 2. Tamara
  21 juli 2014

  Heerlijk! Ik hou van mijn doek. Zoë word er zo rustig van. Ontzettend fijn! Binnenkort wil ik proberen te rugdragen.

  Reply
 3. Ellen1979
  22 juli 2014

  Ja, draagdoeken. 😀 De oudste wilde echt niet helaas. Maar de jongste is er gelukkig fan van en ik ook. Ik heb en ringsling. Ik gebruik hem heeeeeeel veel. Even de oudste naar school brengen (soms samen onder een parapluutje), even een boodschapje, zo naar het CB. We zijn zelfs uitgebreid uit eten gegaan. Ik heb veel doeken kunnen lenen om uit te proberen. Meer dan een laag doek vond ik snel te warm. Voor als ze wat zwaarder wordt heb ik de Manduca klaar liggen.

  Reply
 4. Joyce
  26 juli 2014

  Ja ik ben een echte draagfanaat. Ik draak Luuk ook het liefste elke dag, mits de temperatuur niet boven de 25 graden komt dan..

  Ik ben ook lekker uit eten geweest en heb een rondvaart door Utrecht gedaan met Luuk in de draagdoek. Super fijn!

  Nu alleen nog leren rugdragen, dan kan ik ook aan het werk met Luuk in de draagdoek 🙂

  Reply
 5. Judith
  19 augustus 2014

  ik gebruik veel doeken en dragers. Als hangmat (onder de tafel), shawl (die met wol is heeeerlijk), handdoek (als je die op de camping vergeet en je bent al bij de douches, en ook… als vervoermiddel voor mijn boodschappen als zoonlief van drie de fietsstoel verkiest boven de doek. En ook als vervoersmiddel voor mijn kind. Omdat je ook als je drie bent weleens overweldigd wordt door de drukte op het station, op een feestje of de Efteling. Of als je gewoon even opgetild wil worden maar je mama wil haar handen vrij. En omdat die gangen in de Kruidvat vaak te smal zijn voor een kinderwagen 😉

  dus waar? overal. Waarvoor? overal ;-).

  Reply
 6. Favoriete mamabloggers Juni & Juli - Mamaliefde
  16 maart 2017

  […] Maike begon als docent te bloggen en heeft daar een vrij succesvolle site voor weten op te zetten. Nu ze een zoontje heeft van vier maanden vraagt dat natuurlijk om een nieuwe blog. Regelmatig komen er blogjes zoals ‘lezen tijdens de vakantie’, of ‘leren rekenen met loomen’ voorbij waarin haar achtergrond zeer duidelijk wordt. Zij is ook fan van de draagdoek en schreef een zeer uniek blogje ‘Ode aan de draagdoek‘. […]

  Reply

Leave a Reply