Bloginspiratie tag

Posted by on mrt 14, 2015 in Blogs, Tag | 6 Comments
Bloginspiratie tag

Bij Blogqueen zag ik een leuke tag voorbij komen. In de bloginspiratie tag lees je waar ik mijn inspiratie vandaan haal. 

Bloggen

Blogspiratie tag vragen

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Meestal heb ik genoeg inspiratie, maar mis ik meer de tijd om te bloggen. En als ik dan even de tijd heb, zit ik vaak naar een leeg scherm te staren. Zoveel ideeën dat ik niet meer weet waar ik moet beginnen…
Ik bedenk dan altijd wat er echt uit moet in mijn hoofd. Als ik dat heb gehad, denk ik over wat nu goed aansluit bij wat anderen willen lezen.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Dan baal ik ervan. Lekker de tijd, kopje koffie erbij, maar er komt niks. Als het overdag is, knuffel ik even met mijn zoontje., of ga ik even met hem spelen. Poef, de inspiratie komt dan vanzelf. Dit is niet zo vaak het geval. Meestal typ ik als een razende en heb ik zo alles op ‘papier’. Als het even niet lukt, ga ik verder op mijn andere website of ga ik even iets anders doen.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Eem focus? Terwijl ik What’s app, Facebook bij houd, Twitter lees en nadenk over de opdrachten die ik krijg, bedoel je? Ik ben niet zo goed in focussen tijdens het bloggen. Dan doe ik vaak tien dingen tegelijk. Maar ik kan ook heel goed tegen mezelf zeggen dat ik met een ding tegelijk bezig moet zijn. Snel zet ik alles erom heen dan uit. Vooral als ik werk aan opdrachten van bijvoorbeeld Kleuteruniversiteit. Dat moet af, dus de focus daarop is dan heel makkelijk.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor bloginspiratie?

Erop uit gaan. Fietsen, wandelen of naar de kinderboerderij. Leuke dingen doen met het gezin of alleen met zoonlief. DIY dingen doen ook. Daar kan ik dan weer over schrijven! :). Voor JufMaike bedenk ik vaak met welk thema we nu bezig zijn in de klas. Daar bedenk ik lesideeën bij die aansluiten bij de doelen voor de kleuters.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Ik krijg niet zozeer inspiratie van muziek, maar heb muziek wel vaak nodig om te kunnen schrijven. Tijdens het bloggen heb ik vaak de radio aan staan op 3FM. Ben ik aan het werk, dan luister ik vaak klassieke muziek op Spotify.

Waar ontstaan de beste ideeën?

De meeste inspiratie krijg ik als ik aan het werk ben en dus voor de klas sta. En dan vergeet ik het vaak op te schrijven. Want als ik een les sta te geven, kan ik natuurlijk niet even naar mijn telefoon grijpen.
Onder de douche is ook een goede. Dan heb ik natuurlijk niet mijn mobieltje bij de hand om de ideeën op te schrijven. Krampachtig probeer ik ze dan vast te houden in mijn hoofd om na het afdrogen naar m’n telefoon te rennen.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Ik werk altijd thuis aan de keukentafel. In een koffietentje werken lijkt me heerlijk, maar daar heb ik met een kleintje thuis natuurlijk geen tijd voor. Natuurlijk haal ik ook de meeste inspiratie uit de omgang met mijn zoontje, dus thuis is the place to be.

Zoonlief op de schommel

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Ik doe een poging om Bloggen als een pro te lezen. Het moet in zestig minuten kunnen, maar ik ben er nog niet door heen…

Welke bloggers inspireren jou?

Ik ben dol op de DIY projecten van Linda van Mamaliefde. Joyce van Mamakletst schrijft heel open en eerlijk over haar leven, fijn om te lezen. De Fantastic moms vind ik vooral erg grappig, daar begin ik mijn dag graag mee.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Voor het onderwijs haal ik veel uit de sites van Lespakket, Juf Sanne en Juf Anke. Ook als ouder kun je daar leuke ideeën vandaan halen. Bijvoorbeeld DIY of leuke knutsels.

En dan de bloggers die ik nomineer. De bloggers die ik graag leeg, zie je hier boven. Daarnaast nomineer ik nog Marlieke van Lovethat, Joyce van Joyfromjoyce, Nathalie van Unicornsandfairytales, Desiree van Curvacious en Julia van Minimodeblog.

Ook zin om hem over te nemen? Stuur je link dan naar Blogqueen

6 Comments

 1. Rory
  14 maart 2015

  leuk om te lezen! Zelf vul ik op de een of andere manier gewoon bijna geen tags in. Terwijl het zo interessant is om te lezen van een ander. Wat ik las en waar ik even op wilde reageren. Ik probeer wel te bloggen in koffietentjes. Daar is nagenoeg geen tijd voor. Alleen als Mila naar de peuterspeelzaal gaat (dan heb ik tussen de 1,5 en 2 uur de tijd). Of een keer in het weekend als manlief het even overneemt. Het geeft mij wel veel inspiratie merk ik. Afijn, thuis is ook fijn. (En goedkoper:)

  Reply
 2. Marlieke
  14 maart 2015

  hoi!!! Bedankt voor de nominatie! Ik vul eigenlijk nooit tags in, maar ben inmiddels al zo vaak genomineerd dat ik er toch maar over na ga denken! Jouw antwoorden zijn zo herkenbaar enkel om te lezen 🙂

  To Be continued dus

  Groetjes Marlieke

  Reply
 3. Patricia
  14 maart 2015

  Wat leuk om zo een kijkje achter de schermen bij je blogs te krijgen. Ik heb je opgenomen in het overzicht hoor. Groetjes Patricia

  ps. Marieke, ik ben benieuwd 😉

  Reply
 4. Blogspiratie Tag: zij vulden ‘m in - BlogQueen
  14 maart 2015

  […] van Mama Maike: “De meeste inspiratie krijg ik als ik aan het werk ben en dus voor de klas sta. En dan […]

  Reply
 5. Patricia Schmitz-Heres
  15 maart 2015

  Mooi ingevuld en leuk om te lezen! Net als jij werk ik ook aan de keukentafel. Maar als we ergens heen gaan, dan zorg ik meestal wel dat ik een aantal concepten klaar heb staan voor als ik me verveel ofzo. Dan kan ik via mijn telefoon verder werken en uiteindelijk thuis hoef ik dan alleen nog maar naar de stijl van de blog te kijken 😀

  Reply
 6. Vlijtig Liesje
  17 maart 2015

  Even wat anders doen werkt vaak heel goed inderdaad om weer inspiratie te krijgen.

  Reply

Leave a Reply